1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Itse tehdyt jäätelöt ovat ihania, sillä ne voit maustaa juuri sellaiseksi kuin haluat. Kevääseen ja kesään sopiva jäätelö on maustettu vadelmilla ja raikkaalla sitruunamelissalla. Tiesitkö, että sitruunamelissaa on pidetty muinoin kansanlääkinnässä rauhoittavana ja verenpainetta alentavana yrttinä. Sen sitruunainen maku ja tuoksu antavat ihanan aromin niin juomiin kuin makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien maustajaksi. Toki se sopii koristeeksikin, mutta tiesitkö, että se sopii myös lämpimien ruokien maustamiseen, kuten kalan ja kanan seuraksi.
Tämä muutamasta raaka-aineesta valmistettu jäätelöresepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Katso reseptivideo artikkelin lopusta.

Vadelma-sitruunamelissajäätelö
8 annosta

5 dl kuohukermaa
400 g makeutettua kondensoitua maitoa
200 g vadelmia
½-1 ruukku Vihreäkeiju Sitruunamelissaa

Vadelma-sitruunamelissajäätelö

Vaahdota kuohukerma.
Lisää joukkoon makeutettu kondensoitu maito ja sekoita. Käytä mieluiten kohmeisia vadelmia ja lisää joukkoon. Hienonna sitruunamelissa ja lisää muiden ainesten kanssa. Sekoita, kunnes vadelmista irtoaa makua ja väriä. Laita pakastimeen foliolla tai kelmulla suojattuna. Jäätelö on valmista nautittavaksi seuraavana päivänä.
Vinkki! Kokeile myös muita marjoja ja yrttejä.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:


Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit

Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin

Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.