1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,33 / 5)
Ladataan...

Pakkasmarjan ihanat marjasoseet löytyvät kaupan pakastealtaista ja soveltuvat moneen tarkoitukseen. Makuina löytyy ainakin mansikka, mansikka-tyrni, tyrni, puolukka ja mustaherukka.
Niistä valmistaa helposti kiisselit, marjaisat puurot, rahkat, kakuntäytteet, jäädykkeet ja mitä vain, mihin tarvitaan soseutettuja marjoja.

Tyrnistä innostuin kokeilemaan sorbettia, joka olikin ihastuttavan makuista. Tyrni muistuttaa mielestäni jollain tavalla kiiwi-hedelmän makua. Se on hieman kitkerä, mutta riittävällä sokerimäärällä maustettuna kokeilemisen arvoinen marja. Väri on upean oranssi.

Tyrnisorbetti 4-6 annosta

2 munan valkuaista
n. 1 dl tomusokeria
200 g Pakkasmarjan Marja Puree Tyrni

Anna tyrnisoseen sulaa sen verran, että se on vielä osittain kohmeista.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri, sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon tyrnisose, vatkaa seosta hetki.
Laita seos mielellään teräskulhossa pakastimeen, suojaa kelmulla tai kannella.
Vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran.

Käytä sorbetti muutaman viikon kuluessa.