1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 3,89 / 5)
Ladataan...

Dansukker on tuonut markkinoille ammattikeittiöistä tutun glukoosisiirapin, joka helpottaa jäätelön valmistusta kotioloissa. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle upean rakenteen, eikä jäätelö muutu kiteiseksi.

Ajattelin valmistaa suomalaisten makuun sopivan turkinpippurijäätelön. Tätä perusohjetta voit kuitenkin maustaa monipuolisesti oman mielikuvituksen puitteissa.
Jäätelön rakenne on kermaisen kuohkeaa ja vastaa kaupan jäätelöä.

Glukoosisiirappi ilmestyy kauppojen hyllyille touko-kesäkuun aikana.

Katso myös italialaistyyppisen jäätelön valmistuksesta tehty video.

Turkinpippurijäätelö
4-6 annosta

2 ½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 munaa
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1-1 ½ dl turkinpippurimurskaa

Vaahdota kerma.
Vaahdota munat ja glukoosisiirappi.
Yhdistä seokset ja mausta vaniljasokerilla ja turkinpippurimurskalla.
Sekoita tasaiseksi ja laita foliolla suojattuna pakastimeen mielellään yön yli.
Vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

Vinkki! Jos käytössäsi ei ole valmista turkinpippurimurskaa, voit murskata kokonaisia karamelleja pienessä pussissa lihanuijalla nuijien.

 

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: