1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Suklaajäädyketorttu ja suklaajäädykeleivos

Tämän ohjeen bongasin Kaarina Roinisen leivontakirjasta. Tätä
maistoin yhden leivoksen verran. Maku oli ihan raikas, ei kovin makea.
Omaan makuuni olisi saanut olla suklaisempi.
Käytin ohjeen
taloussuklaan sijaan keksicrisp-suklaata, jonka veljeni toi tänään
laivareissulta tuliaisiksi. Toisaalta makua voisi lisätä ihan
sokeroidulla kaakaojauheellakin. Silikonivuoat osoittautuivat taas tosi
näppäriksi. Leivokset irtosivat kuin unelma. Ison jäädykkeen tein
halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan, siinäkin riitti pelkkä reunojen
irroittaminen lukko avaamalla, ei tarvinnut edes veitsellä pyöräyttää
irti. Tämä olisi varmasti ihanan makuinen marjoista tehtynä. Nopea,
näppärä vierasvara.

Ainekset riittivät siis tuohon 18 cm
irtopohjavuokaan ja kuuteen reilunkokoiseen leivokseen. Siispä voit
hyvin tehdä tortun isompaankin irtopohjavuokaan.

Ohjeen näkkileipäjauhelman vaihdoin keksinmuruihin, tehkää kuten haluatte 😉

Suklaajäädyketorttu

Pohja:

2 dl näkkileipäjauhelmaa (8 viipaletta näkkäriä)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
75 g sulatettua margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 levy taloussuklaata
2 dl kuohukermaa

koristeeksi:

suklaarusinoita tai sydänkoristerakeita

Leikkaa
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Jauha näkkileivät, sekoita
joukkoon fariinisokeri, kaneli ja sulatettu margariini. Painele seos
irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa (tai näppärämmin mikrossa, Hellapoliisin huom)

Vatkaa keskenään tuorejuusto, rahka, sokeri ja mausteet tasaiseksi seokseksi.

Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi.

Vaahdota kerma ja lisää täyteaineksiin varovasti sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja vedä haarukalla laineita koristeeksi pinnalle. Anna jäätyä vähintään muutama tunti.

Ota torttu huoneenlämpöön n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Koristele haluamallasi tavalla.