1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tätä upeaa jälkiruokaa en voi kyllin kehua. Helppotekoisena se on myös mainio joulujälkkäri. Valmista jo hyvissä ajoin pakastimeen.

Suklaa-appelsiinisemifreddo

2 litraa

3 munaa
2 munankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria
2 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 dl glukoosisiirappia

Lisäksi
½ l kuohukermaa
250 g tummaa suklaata
100 g pähkinä- tai mantelirouhetta
yhden appelsiinin kuoriraaste

Mittaa metalliseen kulhoon tai haudekattilan ylempään kattilaan munat, munankeltuaiset, sokerit ja glukoosisiirappi. Vatkaa vesihauteessa sähkövatkaimella 6–8 minuuttia, kunnes vaahto sakenee.
Jäähdytä.

Vaahdota kuohukerma.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sulatettu suklaa, pähkinä- tai mantelirouhe ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste kermavaahdon joukkoon. Yhdistä suklaaseos ja jäähtynyt muna-sokeriseos keskenään ja sekoita, kunnes massa on tasainen.

Laita kulho foliolla suojattuna pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli.

Pyöritä palloiksi ja nauti!

HUOM! Tämän reseptin löydät myös Dansukker-sivustolta.