1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...

Tämä sitruunainen lakujäätelökakku on ihanaa! Rakenne on upea ja maku taivaallinen.
Se on helposti leikattavaa suoraan pakastimesta. Kokeile ja ihastu!

Sitruunainen lakujäätelökakku
8-10 annosta

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1- 1 ½ dl lemon curd -sitruunatahnaa

Täyte:
2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¾ dl Modo Laku Siirappia tai maun mukaan

Pinnalle:
1 – 1 ½ dl lemon curd -sitruunatahnaa
2-4 dl vadelmia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille ja ota halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaista kakkuvuokaa apuna käyttäen kaksi ympyrää pohjasta.
Leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi ja laita se vuoan pohjalle. Laita toinen torttuympyrä vuoan pohjalle. Levitä päälle lemon curdia.
Valmista täyte.
Vaahdota kuohukerma tai vispikerma. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot ja mausta vaniljasokerilla ja Laku siirapilla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen torttulevy.
Levitä lemon curd pinnalle ja laita jäätelökakku pakastimeen vähintään yön yli.

Koristele tuoreilla vadelmilla hetki ennen tarjoilua.

Nosta tarjolle hetki ennen tarjoilua.

Siirappia löytyy varmimmin Stockmann Herkusta.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Modo

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.