1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Mehevät päärynäkakut voit paistaa leivosvuoissa tai muffinivuoissa. Tarjoa seuraksi itse tehtyä rommi-
rusinajäätelöä ja rommi-siirappikastiketta.

Pienet päärynäkakut ja rommi-rusinajäätelöä
8-10 annosta

Rommi-rusinajäätelö

4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl rommia
1 dl rusinoita
1 dl saksanpähkinärouhetta

Rommi-siirappikastike

1 dl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia

1/2 dl vaaleaa rommia

Pienet päärynäkakut
8-10 kpl

150 g mantelimassaa
75 g voita tai margariinia
1 muna
¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl leivinjauhetta)
1 pieni prk säilykepäärynöitä valutettuna

Valmista jäätelö.

Vaahdota munankeltuaiset ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuumenna kuohukerma, maito ja glukoosisiirappi kattilassa ja lisää muna-sokerivaahto joukkoon.
Siivilöi seos.

Lisää rommi, rusinat ja pähkinärouhe.

Jäähdytä ja laita pakastimeen yön yli ja vaahdota muutaman kerran pakastuksen aikana tai laita jäätelökoneeseen noin 50 minuutiksi.

Leivo seuraksi mehevät päärynäkakut.

Vatkaa mantelimassa ja voi tai margariini keskenään.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja vaniljasokeri .
Paloittele taikinaan valutetut päärynät pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikina.

Jaa seos Amerikan muffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin koloihin.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kiehauta seuraksi ruokosokerisiirappia ja mausta rommilla.

Tarjoa rommi-rusinajäätelön kanssa.

Tämä resepti löytyy myös Dansukker -sivustolta.