1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Mustikka-aika meni jo, mutta mustikasta valmistettu jäätelö maistuu milloin tahansa. Kardemumma antaa massaan ihanan säväyksen.
Kokeile myös puolukoista! Korvaa silloin kardemumma kanelilla.

Mustikka-kardemummajäätelö
4-6 annosta

5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
100 g mustikoita
1 tl kardemummaa tai maun mukaan
½ dl sokeria
3 munaa
1 dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi:

100 g mustikoita

Vaahdota kuohukerma.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.
Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.
Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.

Tarkista maku.

Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.
Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.
Pyöritä palloiksi ja nauti!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: