1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Jäätelölotat ja -kääretortut ovat loistavia vierastarjottavia.
Kun aikaa ei liikene tarjoilujen tekemiseen esimerkiksi työpäivän päätteeksi, ole kaukaa viisas ja tee etukäteen pakastimeen tarjottava, jonka voit nostaa suoraan pöytään.
Kermavaahdolla teet kääretortusta aavistuksen juhlavamman ja paikkaat mahdollisia repeytymiä.
Tämä kelpaa pieniin juhliin täytekakun korvikkeeksi.

Minttujäätelö-kääretorttu
10-13 annosta

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria (kokeile vaihteeksi esimerkiksi ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Väliin:
1 l minttujäätelöä
50 g minttukrokanttisuklaata rouhittuna

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-3 rkl minttuhyytelöä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneen torttulevyn pintaan ohueksi viipaloitu jäätelö kauttaaltaan.
Ripottele pinnalle suklaarouhetta.
Kääri tiukalle rullalle ja nosta pakastimeen.

Nosta jäätelökääretorttu pakastimesta, vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää minttuhyytelöä makusi mukaan. Levitä minttukermavaahto huolimattomasti kääretortun päälle.
Tarjoa heti!