1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Jäätelökoneella saat säilöntä-, ja lisäaineettomat jäätelöt helposti itse valmistaen.
Pehmeä, softismainen jäätelö valmistuu noin tunnissa. Mikäli haluat, että jäätelö muistuttaa rakenteeltaan enemmän kaupan jäätelöä, pakasta sitä vielä yön yli.

Pehmeärakenteinen jäätelö on kuitenkin herkullista ja silloin jäätelön aromit pääsevät parhaiten esille, kuten muissakin jäätelöissä.

Testasin KRUPS jäätelökonetta, joka on näppärän kokoinen ja vie kaapissa tilaa suunnilleen yhden leivontakulhon verran.
Jäätelökone sisältää kulhon, jonka sisällä on kylmäpatruuna. Kulhoa säilytetään pakastimessa, josta se on helppo ottaa käyttöön silloin kun tekee mieli jäätelöä.
Kulhoon asetetaan kansi ja sekoitin ja ainesten lisäämisen jälkeen käynnistetään se. Laite piippaa ohjelman päättymisen merkiksi ja samalla laite sammuu. Tällöin jäätelö on valmista nautittavaksi.

Voit käyttää jäätelön valmistuksessa kermaa, vaniljavaahtoa, jugurtteja, erilaisia marjoja, suklaita, jälkiruokakastikkeita, karamelleja, aromeita, pähkinöitä, manteleita ja mitä mieli tekee.
Valmista myös herkullista, vähäkalorista sorbettia!

Tämän jäätelön valmistukseen käytin makeutettua kondensoitua maitoa,
joten lopputulos oli hieman toffeemainen ja melko makea.

Marjapehmis

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (säilyketölkistä)
200 g marjoja

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon kondensoitu maito ja marjat. Kaada seos jäätelökoneeseen ja käynnistä laite.
Jäätelö on valmista 50-60 minuutin kuluttua.