1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Itse valmistetut jäätelöt ovat paitsi hyvän makuisia, myös kauniita. Pimeän ajan jälkeen on ihana nauttia kauniista väreistä ruokapöydässä. Tarjoa kevään ja kesän juhlissa tai herkuttele muuten vain.

Mansikka-minttujäätelöt
6-8 kpl

6 dl mansikoita
2 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
n. 2 cm pala raastettua inkivääriä
yhden sitruunan raastettu kuori
yhden sitruunan puristettu mehu
1 nippu tuoretta minttua, hienonnettuna

Huuhtele ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.
Lämmitä vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kiehuvaksi.
Lisää raastettu inkivääri, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu.
Lisää ¾ mansikoista ja keitä viisi minuuttia.
Siivilöi mansikat ja nosta sivuun.
Keitä mansikkamehua vielä kymmenen minuuttia.
Lisää hienonnettu minttu kypsennettyjen mansikoiden joukkoon ja lisää mehu ja loput tuoreet mansikat.
Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia tai mielellään yön yli.

Reseptin toteuttanut:

Reseptin tarjoaa: