
Herukkainen jäätelökakku
Ainekset
- Maalahden Limppu -leipäviipale - 325 g
- fariinisokeri - 1 ½ dl
- vaniljasokeri - 1 tl
- Täyte:
- vaniljajäätelö - 1 l
- punaherukka - 2-3 dl
- Koristelu:
- tuore vadelma
Allergeenit
- maito
Loppukesän kirpakat marjat sopivat mainiosti Maalahden Limpun makupariksi.
Valmista yllättävä jäätelökakku ja tarjoa vaikkapa yllätysvieraille.
Herukkainen jäätelökakku
6 annosta
325 g Maalahden Limppua viipaleina
1 ½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 l vaniljajäätelöä
2-3 dl punaherukoita
Koristeluun:
tuoreita vadelmia
Jauha Maalahden Limppu -leipäviipaleet hienoksi tehosekoittimessa.
Laita rouhe kuumalle pannulle yhdessä fariinisokerin kanssa ja anna paahtua koko ajan sekoittaen hieman rapeaksi. Jäähdytä ja lisää joukkoon vaniljasokeri.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä osa koristeluun.
Ripottele pohjan päälle punaherukoita, jätä osa koristeluun.
Leikkaa vaniljajäätelö muutaman senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen paloiksi.
Nosta palat sikin sokin kakkuvuokaan ja ripottele joukkoon vielä loput leipämuruseoksesta.
Ripottele vuokaan loput punaherukoista ja nosta vuoka pian pakastimeen mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla vadelmilla. Siirrä tarjoiluvadille ja tarjoa heti.

Herukkainen jäätelökakku
Ainekset
- Maalahden Limppu -leipäviipale - 325 g
- fariinisokeri - 1 ½ dl
- vaniljasokeri - 1 tl
- Täyte:
- vaniljajäätelö - 1 l
- punaherukka - 2-3 dl
- Koristelu:
- tuore vadelma
Allergeenit
- maito