1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 4,43 / 5)
Ladataan...

Valion uudesta valkosuklaa-limerahkasta on pyydetty reseptiä. Valmistin siitä suussasulavan jäädykkeen.
Tämän voit toteuttaa samoilla ainesuhteilla myös hyydytettynä kakkuna. Tarvitset lisäksi vain 5 liivatelehteä ja 2 rkl limemehua tai vettä liivatteiden liuottamiseen. Tarkemmat ohjeet hyydytetyn kakun tekemiseen löydät hyydytettyjen kakkujen kategoriasta.

Jäädykkeenä se on raikas ja viileä nautinto kevät- ja kesäpäiviin.
Mikäli haluat valmistaa tästä jäädykekakun, voit koota sen Charloten muotoon siten, että vuoraat kulhon kelmulla ja kääretorttuviipaleilla ja kaadat täytteen päälle. Kun täyte on jäätynyt yön yli pakastimessa, se on kumottavissa ja valmis tarjolle.
Valmista jäädyketorttu halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuokaan.

Daim-valkosuklaa-limejäädyketorttu
8-10 annosta

Pohja:
1 pötkö Domino-keksejä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valio valkosuklaa-limerahkaa
yhden limetin raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl tomusokeria
200 g Daim-rakeita

Pinnalle:
100 g Daim-rakeita

Murusta Domino-keksit ja laita ne leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon valkosuklaa-limerahka, sekä yhden limetin raastettu kuori, vaniljasokeri, tomusokeri ja Daim-rakeet.
Kaada täyte vuokaan keksimurujen päälle.
Jäädytä pakastimessa vähintään yön yli.
Irroita jäädyke vuosta ja nosta tarjolle.
Ripottele pinnalle Daim-rakeita ja koristele halutessasi limettilohkoilla tai viipaleilla.