1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,80 / 5)
Ladataan...

Avokadojäätelökakku on kesän raikkain jäätelökakku. Lempeän makuinen jäätelökakku maistuu upealta tuoreiden mansikoiden kanssa. Kandisokerikeksit sopivat kakun pohjaksi täydellisesti. Kokeile ja ihastu!

Tämän herkun voit valmistaa jo parikin viikkoa aikaisemmin pakastimeen odottamaan vaikka yllätysvieraita. Suojaa vuoka foliolla.

Avokadojäätelökakku
12-14 annosta

1 pkt Bastogne Kandisokerikeksejä

Täyte:
5 dl vispikermaa
400 g vaniljatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
2-3 tl vaniljasokeria tai vaniljatankoa myllystä rouhittuna
1- 1 1/2 dl ruokosokerisiirappia, tomusokeria tai muuta sokeria
3-4 avokadoa

1 limen raastettu kuori
1 l tuoreita mansikoita

Murusta keksit (säästä hieman muruja koristeluun).
Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperiympyrällä.
Ripottele keksinmurut vuoan pohjalle.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, ruokosokerisiirappi tai tomusokeri.
Halkaise avokadot ja poista kivet.
Koverra hedelmäliha lautaselle ja soseuta haarukalla.
Sekoita avokado kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon. Raasta hyvin pestyn limen kuori ja lisää vaahtoon.
Tarkista maku.
Kaada puolet täytteestä vuokaan.
Poista mansikoista kannat ja leikkaa lohkoiksi.
Laita osa lohkoista vaahdon päälle.
Levitä päälle loput vaahdosta.
Laita vuoka muutamaksi tunniksi tai yön yli pakastimeen.
Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Irrota vuoka veitsellä pyöräyttäen ja nosta pois.
Koristele jäätelökakku tuoreilla mansikoilla ja keksinmuruilla.

Vinkki! Mikäli haluat, voit koristella kakun mansikoilla ja keksinmuruilla jo ennen pakastusta.