1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskimäärä: 5.00/5.00)
Ladataan...

Lehtitaikinalevyistä valmistat helpot pikkusuolaiset illanistujaistarjottavaksi. Voit korvata täytteen kalan myös kinkkurouheella tai hienontaa joukkoon kylmäsavustettua härkää tai poroa.

Lehtevät kylmäsavulohipalat

Lehtevät kylmäsavulohipalat
n. 25 kappaletta

500 g lehtitaikinalevyjä
1 muna

Täyte:
200 g smetanaa
100 g kylmäsavustettua lohta
½ pieni punasipuli hienonnettuna
muutama oksa tuoretta tilliä

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja ota sulaneesta levystä pienellä muotilla kuvioita.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes taikina kohoaa ja on saanut kauniin värin.
Jäähdytä.
Valmista täyte.
Laita smetana kulhoon. Hienonna kylmäsavulohi ja punasipuli ja sekoita joukkoon. Hienonna tilli ja käännä seos tasaiseksi.
Voit halutessasi maustaa täytettä sitruunamehulla tai sitruunapippurilla.

Tarkista maku.
Raota lehtitaikinapaloja ja lusikoi tai pursota täytettä sisälle.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.