1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Mikä olisi ihanampi tapa viettää iltaa perheen kanssa tai vaikka nautiskella yksinkin, kuin dippailla hedelmiä ja maalaisleipää juustofondueen.

Herkkujuustolan juustoista useampikin sopii tähän tarkoitukseen. Vilho on vahva kypsytetty juusto ja se on loistava pohja fonduelle. Suomalaiseen makuun se voi itsessään tuntua liian vahvalta ja paras fondue syntyykin sekoittamalla aina vähintään kahta eri juustoa keskenään.
Sveitsissä syntyneen Herkkujuustolan isäntä vannoo kuitenkin kolmen juuston komboon ja suositteleekin yhdistämään vahvan Vilhon lisäksi täyteläistä ja hapokasta Hilmaa ja makeaa ja pähkinäistä Mouhitaler-juustoa. Käytä fondueastiaa, mikäli omistat sellaisen. Herkkujuustolan juustoja löydät varmimmin K-ryhmän kaupoista ja muista hyvin varustelluista kaupoista. Muista, että voit aina pyytää kaupan henkilökuntaa tilaamaan juustoja, mikäli niitä ei löydy suoraan valikoimista.

Herkkujuustola - Hilma - Mouhitaler

Juustofondue
4 annosta

2 dl valkoviiniä tai omenasiideriä
150 g Herkkujuustola Vilho Vahva kypsytetty juusto
150 g Herkkujuustola Hilma kypsytetty kittijuusto
100 g Herkkujuustola Mouhitaler Emmental-tyyppinen juusto (myydään irtomyynnissä) TAI Mustaleima Emmental
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl vettä
1 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi:
1 dl oliiveja
1-2 päärynää
250 g rypäleitä
2 kiivihedelmää
1 maalaisleipä

Aloita lisäkkeiden paloittelulla. Laita oliivit kulhoon ja paloittele päärynä. Huuhtele rypäleet ja kuori ja leikkaa kiivihedelmät paloiksi. Leikkaa maalaisleipä suupaloiksi.
Laita ainekset tarjoiluvadille.
Käytä fonduen valmistukseen mieluiten vesihaudekattilaa, mikäli käytössäsi on sellainen. Jos ei ole sellainen, silloin hellalla ja puolella lämmöllä. Laita alempaan kattilaan vettä ja ylempään kattilaan valkoviini tai omenasiideri. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon paloiteltu (raastettu, sulaa nopeammin) juusto. Sekoita jatkuvasti, kunnes juusto sulaa. Purista kulhoon sitruunan mehua.
Lisää vesi ja maissitärkkelys, sekoita.
Lisää neste ohuena nauhana sekoittaen juustoseokseen ja kuumenna.
Maizena tekee juustomassasta kastikemaista ja rakenne on silloin erinomainen juustofondueen. Laita juustofondue tarjolle fondueastiaan, jonka alle saat pienen kynttilän. Voit tarjota juuston myös astiasta, jota on mahdollista välillä lämmittää hetki liedellä tai mikroaaltouunissa.
Huomioi, että fondue nautitaan aina heti, sillä juuston rakenne jähmettyy seistessään. Nauti dippailusta hyvässä seurassa.

Vinkki!
Mikäli pidät miedommista juustoista, kokeile Herkkujuustolan valko- tai
punahomejuustoja. Leikkaa tällöin kuoret ohuelti pois ennen juuston lisäämistä kattilaan.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Herkkujuustola

Uusimpia Herkkujuustolan reseptejä:Tästä löydät kaikki HERKKUJUUSTOLA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.