1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Yllätyskakku

Tämä kakku kätkee sisäänsä herkullisen rapean yllätyksen; marenkia ja raikasta appelsiini-samppanjamarmeladia.
Voit varioida ohjetta mielin määrin, vaihtaa marmeladin kesällä mansikkaiseksi ja koristella kakun tuoreilla mansikoilla. Suklaamousse on suussasulavaa valkosuklaisenakin.
Kakun rakenne on kevyt, joten se ei kestä kovin painavia koristeita. Mikäli haluat kakkuun enemmän ryhtiä, vaihda muna-sokerivaahto esimerkiksi vaniljatuorejuustoon, mutta muista maustaa massa sokerilla ja vaniljalla!

Jos haluat kakusta korkean ja näyttävän, tuplaa ainekset.

Yllätyskakku

1 valmis marenkikakkupohja (kaupasta)
1/2 prk Mackays appelsiini-samppanjamarmeladia

4 liivatelehteä
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
120 g Fazerin taloussuklaarouhetta (leivontahyllystä)
1/2 dl vettä tai appelsiinimehua

Käytä halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuokaa.
Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi, aseta keskelle marenkikakkupohja.
Levitä marengin pinnalle kerros appelsiini-samppanjamarmeladia.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa sillä välin munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
Vatkaa myös Flora vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta vaniljasokerilla.

Säästä osa suklaarouheesta ja sulata loput mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Kuumenna vesi/appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Lisää liivateneste täytteeseen.
Jaa täyte tämän jälkeen kahteen osaan ja sekoita toiseen sula suklaa, toiseen suklaarouhe.

Kaada suklainen (jossa sulatettua suklaata) täyte marenkipohjan ympärille siten, että marengin päälle levitetty hillo jää näkyviin.
Kaada päälle varovasti toinen täyte, levitä tasaiseksi.

Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Irroita kakun reunat vuoasta veitsellä vuoan ympäri pyöräyttämällä.
Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mielesi mukaan.