1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Leivo rakkaimmallesi mansikkakakku, joka saa raikkaan vivahteen appelsiinista.
Tämä kakku on valmistettu sydämen malliseen reunavuokaan. Tilalla voit käyttää halkaisijaltaan 24 senttistä irtopohjavuokaa.

Valkosuklainen mansikka-appelsiinikakku

Kääretorttupohja:
2 munaa
0,75 dl Siro sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus: 1/2-3/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
400 g vaniljarahkaa
yhden vaniljatangon sisus
yhden appelsiinin raastettu kuori
200 g mansikoita tai mansikkasosetta
100 g valkosuklaata
1/2 dl appelsiinista puristettua mehua

Pinnalle:
n. 1/2 l mansikoita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
1 dl vispikermaa
mansikanmakuista tomusokeria

vaaleanpunaisia sokerihelmiä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina puolelle osaa leivinpaperilla vuorattua uunipeltiä.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille. Leikkaa muotin pohjan kokoinen pala ja nosta pohja ja reunavuoka tarjoiluvadille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon vaniljarahka, koverrettu vaniljatangon sisus, appelsiinin raastettu kuori, mansikat ja sula valkosuklaa.
Kuumenna appelsiinista puristettu mehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta tarjoiluvati reunavuokineen jääkaappiin. Anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Irroita vuoka kakun ympäriltä veitsellä auttaen.
Koristele mansikoilla.
Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Sivele mansikat hieman jäähtyneellä hyytelösokeriliemellä.
Vaahdota kerma ja mausta mansikanmakuisella tomusokerilla.
Pursota kakun reunoille.
Ripottele pinnalle vaaleanpunaisia sokerihelmiä.