1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua, keskiarvo: 4,63 / 5)
Ladataan...

Kevään juhlasesonki on jo käynnistynyt ja viikon kuluttua vietetään tuhansissa kodeissa ja muissa juhlapaikoissa ylioppilasjuhlia ja valmistujaisia.

Valmistin kevyen kesäisen kakun, jonka sinäkin voit leipoa juhlaasi.

Osallistu samalla hyväntuuliseen kilpailuun, josta voit voittaa yleiskoneen tai vaikkapa Hellapoliisin Kodin suuren juhlakirjan. Osallistu täällä.

Valkosuklainen mango-marenkipiilo
noin 20 annosta

10 liivatelehteä + vettä
½ dl kiehuvaa vettä tai sitruunanmehua
5 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria

Täyte 1:
2 levyä Pandan valkosuklaata

Täyte 2:
2-3 dl mangososetta
¾-1 dl sokeria

Lisäksi:
2 valmista marenkikakkupohjaa (halkaisija noin 20 cm)
n. 4-5 dl tuoreita marjoja

Pinnalle:
n. 3 dl tuoreita marjoja
50 g Pandan valkosuklaata
8-10 pientä marenkia
laventelinkukkia tai muita syötäviä kukkia tai yrttejä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota sillä aikaa kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka tai tuorejuusto.
Mausta vaniljasokerilla. Kuumenna vesi tai sitruunanmehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi.
Valuta liemi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Jaa seos kahteen kulhoon.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sulanut suklaa toiseen täytteeseen.

Sekoita mangosose ja sokeri toiseen täytteeseen.

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla.
Laita pohjalle marenkikakkupohja.
Ripottele marenkipohjan päälle marjoja.
Kaada päälle valkosuklaatäyte.
Aseta päälle toinen marenkilevy ja ripottele pinnalle marjoja.
Kaada päälle mangotäyte.

Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Irrota veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla, marengeilla ja valkosuklaalastuilla.
Voit käyttää koristeluun myös syötäväksi kelpaavia kukkia tai yrttejä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: