1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,38 / 5)
Ladataan...

Tämä kakku on tehty 6:n munan irtopohjavuokaan.

Valkosuklaa-maitosuklaamousse-kakku

Pohja:

200g pipareita murskana
100g sulatettua margariinia

Valkosuklaamousse:

4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2 munaa

200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria

vaniljasokeria
0,5dl maitoa

1-2 130g:n valkosuklaalevyä (Panda)

Maitosuklaamousse:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
200-400 g maitosuklaata


Sekoita
keskenään margariinisula ja piparinmurut. Painele seos irtopohjavuoan
pohjalle, jonne olet ensin leikannut pohjan kokoisen rinkulan
leivinpaperista.

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota
kerma, laita sivuun. Vaahdota munanvalkuaiset,laita sivuun. Vaahdota
keltuaiset ja sokeri, lisää keltuais-sokeriseokseen tuorejuusto ja
ripaus vaniljasokeria.

Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon
paloiteltu valkosuklaa ja hämmennä kunnes suklaa sulaa maidon joukkoon.
Kuumenna seos pikaisesti, liuota liivatteet joukkoon. Sekoita
liivate-suklaa-maito-seos ohuena nauhana
keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon valkuais- ja
kermavaahdot. Kaada seos piparinmurupohjan päälle ja hyydytä
jääkaapissa muutama tunti.

Kun kakku on hyytynyt muutaman
tunnin, tee maitosuklaamousse samalla tavoin kuten
valkosuklaamoussekin. Kaada maitosuklaamousse hyytyneen
valkosuklaamoussen päälle ja hyydytä vielä muutama tunti tai mielellään
yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele mieleiseksesi esim suklaalastuilla.