1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (232 arvostelut, Keskimäärä: 4.62/5.00)
Ladataan...

Tästä kakusta on tullut vuosien saatossa erittäin suosittu. Ohjeessa on käytetty maitorahkaa. Kokeilkaa myös Sunnuntai vanilja rahkavalmistetta tai vaniljarahkaa!

Tämä kakku on valmistettu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

(Alkuperäinen kuva)

Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna

2 rkl kahvia tai maitoa

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2  isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli. Tarjoa jäädykkeenä!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.