1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,58 / 5)
Ladataan...

Kevään juhlasesonki lähestyy! Nyt on hyvä aika alkaa miettiä mitä tarjottavaa nostetaan esille vaikkapa ylioppilas- ja valmistujaisjuhlissa. Trendikäs raakakakku on upea ja helppotekoinen herkku, mutta sen hyytymiseen on syytä varata aikaa muutama tunti.
Käytä marjoja vaihdellen sesonkien mukaan. 

Vadelmainen raakakakku
10-12 annosta

Pohja:
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
250 g kuivattuja taateleita tai viikunoita
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
2 rkl kookosöljyä
5 rkl Voimaruoka Kaakaovoita

Täyte:
2 avokadoa
1 banaani
200-300 g vadelmia
2 tl vaniljajauhetta
½ limen puristettu mehu
½ dl hunajaa tai vaahterasiirappia tai oman maun mukaan

Koristeluun:
tuoreita vadelmia
mintunlehtiä

Liota cashewpähkinöitä muutama tunti tai yön yli, valuta.
Laita cashewpähkinät tehosekoittimeen yhdessä pilkottujen, kuivattujen taateleiden tai viikunoiden kanssa.
Lisää vaahterasiirappi tai hunaja.
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa ja lisää muiden ainesten joukkoon.
Jauha tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.

Laita pohja pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
Puolita avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha tehosekoittimeen.
Lisää joukkoon banaani, tuoreet tai kohmeiset vadelmat, puristettu limenmehu ja hunajaa tai vaahterasiirappia.
Pyöräytä tekosekoittimessa tasaisen sileäksi massaksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.

Laita täyte pohjan päälle ja levitä lusikalla ilmavaksi kerrokseksi.
Laita pakastimeen muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen.
Siirrä tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.

Vinkki! Käytä koristeluun halutessasi Inka- tai Mulperi-marjoja.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.