1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Jogurttitäytteinen charlotte on kuohkea ja kepeä herkku, jota voit tarjota jälkiruoaksi tai kakun korvikkeena. Kääretortun väliin voit levittää suosikkihilloasi sesonkien mukaan. Tämä on helppo valmistaa ja se on myös näyttävän näköinen.

Vadelma-jogurtticharlotte

Vadelma-jogurtticharlotte
10 annosta

Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin:
300 g vadelmahilloa tai -marmeladia

Täyte:
5 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
2 ½ dl kuohukermaa
500 g Salakis Turkkilainen jogurtti
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai maun mukaan
½ dl limen mehua
100-200 g tuoreita vadelmia

Koristeluun:
vadelmia
minttua tai sitruunamelissaa

Valmista pohja.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele vaahtoon varovasti.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa kääretorttu leivinpaperin päälle.
Levitä päälle vadelmahillo tai -marmeladi ja kääri tiukahkolle rullalle siten, että saumakohta jää rullan alle. Vuoraa leivonta- tai salaattikulho reiluilla tuorekelmun paloilla siten, että osa kelmujen päädyistä tulee vuoan reunojen yli.
Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet kauniimpi puoli alaspäin kulhoon siten, että kulho on vuorattu kääretorttuviipaleilla.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
Paloittele valkosuklaa kulhoon tai reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon turkkilainen jogurtti, sulatettu valkosuklaa, vaniljasokeri ja sokeri muutamassa erässä välillä maistaen, jotta saat täytteestä mieleisesi makuisen.
Kuumenna limen mehu juomalasissa mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen ja sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Valuta liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää vadelmat ja kääntele varoen joukkoon.
Kaada seos kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle reunoja myöten ja nosta kelmun liepeet suojaamaan täytettä. Laita charlotte jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja poista kelmut.

Koristele halutessasi marjoilla ja tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä Salakis
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.