1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,80 / 5)
Ladataan...

Unelman kevyt appelsiinikakku

150-200 g keksejä murustettuna (kanelilla maustettuja)
70-100 g margariinia sulatettuna

Täyte:

5 liivatelehteä
400 g Ingmanin appelsiinijugurttia
n. 2,5 dl vaniljavaahtoa vaahdotettuna
(sokeria)
1 appelsiinin raastettu kuori

Pinnalle:

1 dl X-tra hedelmäjuomatiivistettä + 1 dl vettä (tai muuta oranssia mehua)
1 dl hyytelösokeria
1 appelsiini viipaloituna tai 1 prk säilykemandariineja

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Sekoita
keksinmurut ja rasvasula keskenään ja taputtele seos halkaisijaltaan 18
cm:n irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla.

Vatkaa
vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon jugurtti ja ohuena nauhana
pieneen nestetilkkaan liuottamasi liivatelehdet, sekä
appelsiininkuoriraaste. Tarksita maku, lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada seos keksimurujen päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti, mielellään yli yön.

Kiehauta  juomatiiviste ja vesi, sekoita joukkoon hyytelösokeri, anna kiehua kunnes neste on kirkasta. Anna jäähtyä hetki.

Asettele appelsiinit tai mandariinit kakun pinnalle, kaada neste päälle ja nosta vielä kylmään hyytymään.

Irroita veitsellä kakku irti vuoan reunoista ja napsauta vuoan lukot auki. Siirrä tarjoiluvadille.