1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Mietitkö kevään juhliin tarjoiluja?
Tekisikö ehkä mieli tehdä muutamaakin erilaista kakkua?
Valmista hyydytetty kakku isoon vuokaan kahta eri täytettä käyttämällä siten, että kakusta voi leikata kahdesta eri kohdasta ja syödä halutessaan vain jompaa kumpaa täytettä.
Tässä kakussa maistuu aikuisempaan makuun tyrnit ja lapsille paremmin maistuvat mansikat.
Kakku on tehty Vesililja-reunavuokaan, jota voi ostaa täältä.
Jos käytät pyöreää irtopohjavuokaa, valitse vuoka, jonka halkaisija on noin 26-28 cm.

Tyrni-mansikkakakku
20-30 annosta

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

10 liivatelehteä
5 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n. 1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g Vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta (Sunnuntai)
1/2 dl vettä tai mehua
200 g Mansikkasosetta (esimerkiksi Pakkasmarja Marjapuree)
150 g Tyrnihilloa
100 g Tyrnimarjoja

Reunoille:
2 1/2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mansikanmakuista tomusokeria maun mukaan


Pinnalle: 200 g mansikoita ja 50 g tyrnimarjoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa taikinalevystä vuoan pohjan kokoinen pala ja nosta vuoka ja pohja suoraan tarjoiluvadille. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste.
Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa seos kahteen osaan.
Sekoita toiseen seokseen mansikkasose, toiseen tyrnihillo ja puolet tyrnimarjoista, tarkista maku.

Kaada täytteet vuokaan vieretysten tai kerroksittain ja anna hyytyä suojattuna muutama tunti tai yli yön.

Irroita kakku vuoastaan tai nosta reunavuoka pois.

Vaahdota vispikerma ja mausta se vaniljasokerilla ja mansikanmakuisella tomusokerilla.
Pursottele kerma kakun reunoille.

Koristele puolet kakusta mansikoilla ja puolet tyrnimarjoilla.
Säilytä kylmässä!

Kakku kestää pakastamista. Ota se sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana ja koristele juhlapäivänä.