1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (29 arvostelua. Keskiarvo: 3,72/5)

Porvoossa sijaitseva Brunberg on tuttu erityisesti tryffeleistään ja suukoistaan. Tiesitkö, että Brunbergin historia ulottuu aina 1880 luvulle asti. Silloin perheyritys aloitti leipomotoiminnan ja laajensi valikoimaansa makeisten puolelle vuonna 1897. Legendaariset tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten herkkuhetkiin siis jo pitkälti yli toistasataa vuotta.

Tryffelikakku on upea juhlakakku. Se valmistuu helposti ja maistuu taivaalliselta. Kakku on myös luontaisesti gluteeniton. Valmista joulupöytään ja tarjoa joulusuklaa tänä jouluna kakun muodossa.


Klikkaa tästä ja löydät lisää herkullisia reseptejä Brunbergin uusituilta verkkosivuilta.

Hellapoliisi: Tryffelikakku

Tryffelikakku
12-14 annosta

Pohja:
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
150 g Brunberg tumma suklaa (laktoositon, gluteeniton, vegaaninen)
100 g Brunberg Tryffeleitä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vanilja tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä

Lisäksi:
100-200 g Brunberg Tryffeleitä


Pinnalle:
200-300 g Brunberg Tryffeleitä

Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Laita vuokaan vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja nosta pohja takaisin vuokaan. Voit halutessasi kostuttaa pohjaa vaniljasokeri-maitoseoksella, mutta se ei ole välttämätöntä.
Laita pohjan keskelle ympyrän muotoon tryffeleitä. Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele tumma suklaa lautaselle ja lisää lautaselle myös tryffelit. Sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaat ovat sulaneet. Vaahdota vaniljavaahto ja vatkaa joukkoon vanilja tuorejuusto. Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen.

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita pinnalle keko tryffeleitä.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.