1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskimäärä: 3.29/5.00)
Ladataan...

Tämä makea juhlakakku sopii vaikkapa kevään juhlapöytään. Pehmeä aprikoosin makuinen pohja on saanut pinnalleen ihanan toffeetäytteen. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai myslipatukoilla.

Toffee-aprikoosikakku
8 annosta

Pohja:
6 Cloetta Fruity Bite Apricot -myslipatukkaa
50 g sulatettua voita
50 g aprikoosimarmeladia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa
700-800 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
½ dl vettä

Pinnalle:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 Cloetta Fruity Bite Apricot -myslipatukka

Hienonna Fruity Bite Apricot -myslipatukat tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja aprikoosimarmeladi.

Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljasokeri, mascarponejuusto ja karamellisoitu kondensoitu maito. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
Kaada seos vuokaan myslipatukkapohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermaruusukkeita kakun pinnalle. Leikkaa jokaisen kermaruusukkeen keskelle viipale myslipatukkaa.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Cloetta

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.