1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämän alkuperäinen ohje on Porkkana-tuorejuustotorttu, olen korvannut porkkanat säilykemangolla. Käytä porkkanasoseen asemesta iso purkki säilykemangoa. Soseuta valutetut mangopalat, ota 2dl mangososetta täytteeseen, käytä loput tortun pinnalle tulevaan kiilteeseen. Tässä siis alkuperäinen ohje.

Sitruuna-mangorahkatorttu

pohja:

150 g kaura-tai grahamkeksejä
50 g margariinia

täyte: 

1 kg porkkanoita
vettä keittämiseen
3/4 tl raastettua sitruunan kuorta
5 liivatelehteä
n. 1/2 dl sitruunamahua
250 g rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl porkkanasosetta tai mangososetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl inkivääriä tai pomeranssia

päälle:

1 dl vettä
1 1/4 dl hyytelösokeria
2dl porkkanasosetta tai mangososetta

Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat kypsiksi.

Valuta liemi ja soseuta porkkanat. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Hienonna keksit ja lisää joukkoon rasvasula. Painel muruseos vuoan pohjalle.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Pehmitä liivatelehtiä 5-10 minuuttia, puserra vesi pois ja liuota kuumaan sitruunamehuun.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, porkkanasose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon lopuksi haalea liivateseos.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 1-2 tuntia tai yön yli.

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri, lisää porkkanasose ja anna sen kuumentua ja kiehahtaa.

Anna jäähtyä 8-10 minuuttia. Kaada seos varovasti kakun pinnalle, anna hyytyä hetki kylmässä.

Irrota rengas juuri ennen tarjoilua tortun ympäriltä ja siirrä tarjoilulautaselle.