1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,70 / 5)
Ladataan...

Sitruksinen marja-juustokakku sisältää yllätyksen, sillä se näyttää päällepäin tavalliselta kermakakulta. Tämä kakku on kaunis juhlapöydän kruunu.
Huomioi, että käyttöösi jää vielä pieni, noin 18 cm sokerikakkupohja, jonka voit täyttää ja koristella kakkoskakuksi.


Sitruksinen marja-juustokakku
noin 14 annosta

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita

Kostutus:
1-2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Väliin:
150-200 g sitruuna- tai limetahnaa

Lisäksi:
150 g Digestive-keksejä
½ dl Dansukker Fariinisokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
200 g tuorejuustoa
½-¾ dl Dansukker Muscovadosiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Reunoille:
5 dl kuohu- tai vispikermaa
2-3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle:
3-5 dl tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, karhunvadelmia)
ripaus Dansukker Tomusokeria
minttua

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nuolijalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 24-25 cm kakkuvuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta, eikä taikina tartu puutikkuun.
Jäähdytä hetki ja kumoa. Anna jäähtyä.
Laita kakun keskelle leipälautanen tai muu muotti, jonka ääriviivoja pitkin voit leikata pois palan siten, että lautaselle jää kakun reunat.
Leikkaa reunaympyrä kolmeen kerrokseen.
Kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele pintaan sitruuna- tai limetahnaa.
Laita kerrokset päällekkäin suoraan leivinpaperilla tai kakkupahvilla vuoratulle tarjoiluvadille.

Hienonna Digestive-keksit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja sulatettu voi tai margariini.
Painele keksiseos pohjalle.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon ranskankerma tai tuorejuusto.
Mausta muscovadosiirapilla ja vaniljasokerilla.
Tarkista maku.
Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kakun reunoille ja päälle.

Ripottele marjat kakun pinnalle ja siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.
Koristele tuoreella mintulla.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: