1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,83 / 5)
Ladataan...

Salmiakki-lakritsikakku on salmiakin ja lakritsin ystävän herkkua!
Valmista kakku jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin jähmettymään ja koristele helposti hetki ennen tarjoilua!

Salmiakki-lakritsikakku
8 annosta

8 savoiardikeksiä
1 dl maitoa
2 tl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g tuorejuustoa, maustamaton tai sitruuna
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
½ dl vettä
200 g Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja

Pinnalle:
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
200 g Kouvolan Lakritsi Salmiakki-lakritsipaloja

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräinen osa paperista pois.
Laita savoiardikeksit vuoan pohjalle.
Sekoita maito ja lakritsijauhe keskenään ja valuta keksien päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteesee koko ajan sekoittaen.
Ripottele keksipohjan päälle lakritsipalat. Kaada päälle täyte.
Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele päälle hieman lakritsijauhetta.
Ripottele kakun keskelle salmiakki-lakritsipaloja.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Kouvolan Lakritsi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.