1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 4,56 / 5)
Ladataan...

Raparperista saat upean kesäisen kakun. Koristele valmis kakku tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja tarjoa kesäjuhlien kruununa.

Raparperi-mansikkakakku
8-10 annosta

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75-100 g sulatettua voita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
noin 10 mansikkaa

Täyte:
4 liivatelehteä
4 dl raparperipaloja
1 rkl vettä
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl sitruunanmehua tai vettä

Pinnalle:
runsaasti kotimaisia mansikoita
(minttua tai sitruunamelissaa)

Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieritysten leikkauspinta ulospäin.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.
Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamehulla.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.