Raikas mansikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Gastromessuilla käydessäni maistelin kivoja tuotteita, jotka käyvät leivontaankin, vaikka niiden alkuperäinen tarkoitus on ehkä ollutkin toinen.

Yksi ihana kevään uutuus Fantalta on huhtikuun lopussa kauppoihin ilmestyvä mangolimu.
Tuo limu on erittäin raikas ja sopii loistavasti juuri kakkujen kostuttajaksi.

Granini puolestaan maistatti messukävijöillä kahta eri smoothie’a, joista toista käytin tämän kakun kiilteeseen. Smoothie sisältää vadelmaa, mansikkaa, banaania ja omenaa, juomassa on hedelmälihaa.

Kolmas mielenkiintoinen tuotesarja oli Pakkasmarjan marjapureet, joita myydään suurtalouksien lisäksi myös kotitalouksille kaupan pakastealtaissa.

Pureet sisältävät marjan kaikki osat siemenöljyineen, joten tuotteella on erittäin hyvä ravintoarvo.
Soseet on makeutettu sokerilla.

Näistä tuotteista tein viikonlopun kunniaksi kotiin raikkaan kakun. Kokonaisuus oli kiva ja jokaisen mainitsemani tuotteen maku tuli mukavalla tavalla esiin.

Pohjataikinaan halusin tehdä marjaisan punaisia raitoja, mutta toimin ennen kuin ajatus, joten tein pienoisen virheen, sillä pursottelin väriraidan vasta vaalean taikinan pinnalle. Paistovaiheessa pinta tummuu, jolloin raidat jäävät pinnan alle piiloon.
Jos haluat tehdä kääretorttupohjaan raitoja, tai muita kuvioita, ne tulisi pursotella vuorotellen vaalean perustaikinan kanssa, jotta raidat näkyvät torttulevyn molemmin puolin.
Halutessasi voit ensin pursotella leivinpaperin päälle koukeroita ja levittää sitten vaaleaa taikinaa päälle.

Raikas mansikkakakku

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
n. 1 1/2 dl Fantan Mango limua

Täyte:
6 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora vispiä
500 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
1 prk (200 g) Pakkasmarjan marjapuree mansikkaa
1/2 dl Granini hedelmäsmoothie’a (vadelma, mansikka, banaani, omena)

Kiille:
1 1/2 dl Granini hedelmäsmoothie’a
3/4 dl hyytelösokeria

Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Mikäli haluat tehdä pohjaan koukeroita tai raitoja, ota noin 1 dl taikinaa eri kulhoon ja värjää se haluamallasi elintarvikeväritipalla tai esimerkiksi kaakaojauheella.
Pursottele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille värillisiä koukeroita ja levitä vaalea taikina päälle.
Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla.
Leikkaa torttulevystä vuoan reunan korkuisia suikaleita, pyöräytä suikaleet vuoan reunaa kiertämään, leikkaa lopusta taikinasta pohjan kokoinen taikinalevy.
Kostuta pohja ja reunat mangolimulla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan.
Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon maitorahka, vaniljasokeri,sokeri,sekä sula mansikkapuree.

Kuumenna hedelmäsmoothie kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Sekoita neste täytteeseen tasaiseksi, tarkista maku.

Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Kiehauta kiilteen hedelmäsmoothie kasarissa, sekoita joukkoon hyytelösokeri, anna kiehua minuutti-pari.
Lusikoi seos kakun pinnalle, seos jähmettyy melko pian jopa huoneenlämmössä.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.

Koristele halutessasi muutamalla mansikalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä