Raikas mango-rahkakakku

  • 45 min Työaika
  • 5 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

213 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Tämän raikkaan mangokakun valmistukseen voit käyttää tuoretta tai säilykemangoa, tai Bonnen kartonkitölkissä myytävää mangososetta, joka on 100% mangoa, eikä sisällä säilöntä- tai lisäaineita, eikä lisättyä sokeria.
Mikäli et löydä kaupasta säilykemangoa, voit valmistaa kakun myös säilykepersikasta.

Valmista kakku halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuokaan.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Pohja
  • 150-175 g kaurakeksejä
  • 50-75 g margariinia
  • tai voita
  • muutama mangoviipale paloiteltuna
Täyte
  • 6 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 300 g mangososetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl hedelmämehua
Kiille
  • 250 g mangososetta
  • 1 dl vetä
  • 1¼ dl hyytelösokeria
Reunoille
  • 1 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

  • Murusta keksit sulan margariinin joukkoon.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  • Painele seos vuoan pohjalle.
  • Paloittele keksipohjan pinnalle muutama viipale mangoa.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
  • Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri.
  • Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa, tai pienessä kasarissa.
  • Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen (2 rkl), anna jäähtyä hetki.
  • Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Valmista kiille.
  • Mittaa kasariin vesi ja mangosose, kiehauta.
  • Lisää kiehuvaan seokseen koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, keitä miedolla lämmöllä minuutin verran.
  • Nosta seos sivuun hetkeksi jäähtymään.
  • Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy.
  • Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle.
  • Koristele sokerilla ja vaniljasokerilla maustetulla vaahdotetulla kermalla ja ananaskirsikoilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä