1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua. Keskiarvo: 3,00/5)

Kuten tiedätte, rakastan hyydytettyjä kakkuja. Nyt mulla on Bake and partylla myynnissä oleva Vesililja-reunavuoka, sekä sarja sydänvuokia. Kivaa vaihtelua ainaisille pyöreille kakuille.

Tein syntymäpäiville tällaisen "hatusta repäistyn" kakun, jonka ainesuhteet olivat muuten hyvät, ainekset mahtuivat hienosti vuokaan ja kakusta tuli sopivan korkea.

Vuoassa ei ole siis pohjaa lainkaan, vaan joko paistettu kakkupohja tai keksinmuruista tehty seos painellaan suoraan tarjoilualustan pohjalle ja päälle kaadetaan täyte. Sitten vain kakku hyytymään ja vuoka irroitetaan veitsellä tai erikseen sitä varten tarkoitetulla lastalla irti vuoan reunoista. Tämän jälkeen reunavuoka nostetaan pois ja kakku on valmis koristelua varten.

Puolukkainen juustokakku

Pohja:

200-300 g Digestive keksejä murustettuna
n. 100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:

10 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g vaniljatuorejuustoa
5 dl puolukoita
reilu puoli desiä vettä tai puolukkamehua

Sekoita keskenään keksinmurut ja rasvasula, painele seos irtoreunavuoan ääriviivoja myöten suoraan tarjoilualustalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Sekoita keskenään vaahdotettu Flora vispi, vaahdotettu Flora vanilla, sokerit ja tuorejuusto, tarkista maku.

Kuumenna vesi/mehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen,
Lisää täytteeseen puolukat. Jos haluat että täyte on vaaleanpunertava ja puolukoiden maku tasaisemmin täytteessä, soseuta puolukat ensin esim sauvasekoittimella. Jos tahdot, että puolukat ovat täytteessä kirpsakoina sattumina, lisää ne joukkoon kokonaisina.

Lisää täytteeseen hieman jäähtynyt livateneste koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään 2-4 tunniksi tai yön yli.

Tämä kakku on koristeltu lasten tekemillä syksynlehdillä. Värjäsin mantelimassaa oranssilla, keltaisella ja punaisella  geelimäisellä elintarvikevärillä. Vihreä on värjätty Talkamatin tomuvärillä.

Olen viime aikoina joutunut käyttämään koristeissa mantelimassaa, koska lähikaupoissamme ei näytä olevan lainkaan marsipaania. Se tuntuu soveltuvan hyvin pieniin muoteilla otettaviin koristeisiin, mutta Unelma-Ullan kanssa juteltuani totesimme, ettei siitä taida olla isompien koristeiden tekoon, sillä se on pehmoisempaa ja tahmaisempaa.