1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Pipari-puolukkatorttu

Pohja:

n. 200 g piparinmuruja
75 g margariinia tai voita sulatettuna 

Täyte:

6 liivatelehteä
1/2 dl mehua tai vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa tai kermaviiliä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
5 dl kokonaisia pakastepuolukoita
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:

4-5 kiiwiä
kokonaisia pakastepuolukoita

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele pohjalle piparinmuru-rasvaseos.

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä viitisen minuuttia, liuota vedestä puristetut liivatteet vesi tai mehutilkkaan, anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa tasaiseksi tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.

Soseuta joukkoon puolukat.

Lisää vielä haalea liivateseos ja vatkattu kermavaahto.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele pinta kiiweillä ja puolukoilla, tee halutessasi kiille hyytelösokerista.

P.S Täytteestä saisi jouluisemman värisen ja näköisen, jos puolukat lisäisi täytteeseen jauhettuna. Itse laitoin pinnalle puolukoiden lisäksi myös vadelmia.