1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 3,29 / 5)
Ladataan...

Pätkis-jugurttikakku on miellyttävän pehmoinen kakku, jota ei kuitenkaan kannata tuplata, sillä vaniljavaahdon ja jugurtin liitto on niin pehmeä, ettei se kestä kovin suurena.

Jos haluat kuitenkin käyttää samoja makuja, vaihda jugurtti vaikkapa vanilja tuorejuuston tyyppiseen kasvirasvavalmisteeseen tai vaniljarahkaan, tai vaahtoutuva vaniljakastike kermavaahtoon.

Pätkis-jugurttikakku

Pohja:


1 pötkö Minttu-Dominoita murustettuna
n 70 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:


5 liivatelehteä
5 dl Valion vaniljajugurttia
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä tai minttu-/minttu-suklaalikööriä liivatteiden liuottamiseen
140 g pussi Pätkis-suklaata

Päälle: kaakaojauhetta, karkkeja tms.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita
keksinmurut ja sula margariini, painele seos leivinpaperilla vuoratun
halkaisijaltaan 18 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita keskenään jugurtti, vaahdotettu Flora vanilla, sokeri ja vaniljasokeri, sekä murskatut pätkikset.

Kuumenna
vesi/likööri kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen, anna jäähtyä
muutama minuutti. Kaada ohuena nauhana täytevaahtoon koko ajan
sekoittaen.

Kaada seos keksinmurupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi  tai yön yli.

Pyöräytä veitsellä kakku irti irtopohjavuoasta, koristele mielesi mukaan.