1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...

Tämä juustokakku on tehty reunavuokaan , jossa ei ole lainkaan pohjaa.
Valmis kakku on reilun kokoinen ja siitä riittää 20-30:lle.

Mustikka-juustokakku


Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: maitoa + vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g vaniljatuorejuustoa
5 dl mustikoita
3-4 rkl vettä

Pinnalle:
n. 400 g mustikoita
4 dl vettä
2 dl hyytelösokeria

n. 2 dl vispikermaa tai Flora vispiä vaahdotettuna

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.

Paina reunamuottia apuna käyttäen vuoan muotoinen kuvio.
Nosta pohjaosa suoraan tarjoilualustalle ja kostuta.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Sekoita keskenään vaahdotettu Flora vispi, vaahdotettu Flora vanilla, sokerit ja tuorejuusto, tarkista maku.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen,
Lisää täytteeseen soseutetut mustikat.

Lisää täytteeseen hieman jäähtynyt liivateneste koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään 2-4 tunniksi tai yön yli.

Ripottele pinnalle jäiset mustikat.

Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, anna kiehua, kunnes neste kirkastuu.
Anna jäähtyä pieni hetki ja nostele kiille varovasti mustikoiden päälle.
Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.

Irroita kakku vuoastaan ohuella kulmalastalla tai tarkoitukseen valmistetulla reunavuokatyövälineellä.
Myös ohut veitsi käy.

Vaahdota kerma ja pursottele se pienipäisellä tyllalla kakun ympäri.