Tämä juustokakku on tehty reunavuokaan , jossa ei ole lainkaan pohjaa.
Valmis kakku on reilun kokoinen ja siitä riittää 20-30:lle.
Mustikka-juustokakku
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: maitoa + vaniljasokeria
Täyte:
10 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g vaniljatuorejuustoa
5 dl mustikoita
3-4 rkl vettä
Pinnalle:
n. 400 g mustikoita
4 dl vettä
2 dl hyytelösokeria
n. 2 dl vispikermaa tai Flora vispiä vaahdotettuna
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.
Paina reunamuottia apuna käyttäen vuoan muotoinen kuvio.
Nosta pohjaosa suoraan tarjoilualustalle ja kostuta.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Sekoita keskenään vaahdotettu Flora vispi, vaahdotettu Flora vanilla, sokerit ja tuorejuusto, tarkista maku.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen,
Lisää täytteeseen soseutetut mustikat.
Lisää täytteeseen hieman jäähtynyt liivateneste koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään 2-4 tunniksi tai yön yli.
Ripottele pinnalle jäiset mustikat.
Kuumenna kiilteen vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon koko ajan sekoittaen hyytelösokeri, anna kiehua, kunnes neste kirkastuu.
Anna jäähtyä pieni hetki ja nostele kiille varovasti mustikoiden päälle.
Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.
Irroita kakku vuoastaan ohuella kulmalastalla tai tarkoitukseen valmistetulla reunavuokatyövälineellä.
Myös ohut veitsi käy.
Vaahdota kerma ja pursottele se pienipäisellä tyllalla kakun ympäri.
Moi! Voiskohan Tän tehdä uunipellille? Tarkoituksena tehdä kaksi erilaista juustokakkua juhliin ja leikata ne valmiiksi pieniksi paloiksi. Minkä verran täytettä pitää tällöin olla?
Toinen kakku olisi Tälläinen ja toinen baileysjuustokakku 🙂
Ainakin pellissä pitää olla hyvät reunat. Tekisin tällä ohjeella tai puolitoista kertaisena:)
Hei! Minkä verran laitetaan 26cm pyöreään irtovuokaan aineksia suhteessa tähän ohjeeseen? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.
Tekisin tämän määrän. Saattaa jäädä aavistus yli, mutta voit hyydyttää jälkiruokakulhoon loput:)
Pojan 2 vuotispäiville tuli hyödynnettyä tätä ohjetta tosin brownie pohjalla ja kiilteen jätin pois kun päälle tuli sokerimassa koristeet, mutta hyvää oli näinkin. Täytyy joskus kokeilla minkalaista tulee kun hyödyntää täysin koko ohjeen.
Hei!
Ensin kiitos olet pelastanut monet juhlat.
Nyt haluaisin kysyä kuinka monta tämmöistä kakkua tekisit 66 vieraalle. ?
Jos tarjolla on useita laatuja muutakin tarjottavaa, tekisin kaksi kakkua, muuten kolme.
Oi nam näyttääpä ihanalta, olen etsinyt täydellistä juustokakun ohjetta ja tämä pääsee kyllä kokeiluun 🙂
Tämä on yksi omia suosikkejani=)
Hei! Koska tämä kannattaa valmistaa että on parhaimmillaan ja mihin asti on syötävää?
Kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ja parhaimmillaan on seuraavana päivänä.
Hei!
Valmistelen kuumeisesti tyttäreni yo-juhlia ja yritän tehdä mahdollisimman paljon etukäteen pakastimeen. Mitä arvelet, voisiko tämän kakun pakastaa (ilman kiillettä)?
Kiitos loistavista ohjeista ja hyvistä vinkeistä :))
Voi pakastaa! Oletpa ihanan toimelias, itse en ole vielä päättänyt edes mitä meidän juhlissa tarkalleen ottaen tarjotaan=) Jotain ideaa on, mutta ei mitään varmaa vielä. Tsemppiä juhlien järjestämiseen!