1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua, keskiarvo: 3,95 / 5)
Ladataan...

Marjaisa jogurttikakku on raikas kesäkakku, jota voi hyvällä omalla tunnolla nauttia jo vaikka aamiaisella. Tarjoa myös kesäjuhlissa!

Marjaisa jogurttikakku
8-10 annosta

150 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita
½ dl maitoa

Lisäksi:
1-2 dl lemon- tai lime curd -sitruuna- tai limetahnaa

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g Salakis Turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl hunajaa
yhden sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan puristettu mehu

Pinnalle:
n. 3 dl tuoreita marjoja maun mukaan
hunajaa

Murskaa Digestive-keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi ja maito.
Sekoita tasaiseksi.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm.
Levitä päälle sitruuna- tai limetahnaa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon turkkilainen jogurtti, vaniljasokeri, hunaja ja sitruunan kuoriraaste. Tarkista maku.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla marjoilla ja valuta päälle hunajaa.

Vinkki! Käytä koristeluun halutessasi myös tuoreita yrttejä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Salakis

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.