1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arvostelua, keskiarvo: 3,93 / 5)
Ladataan...

Mansikkainen salted caramel -hyydykekakku on mitä ihastuttavin kevät- ja kesäleivonnainen.
Tarjoa vaikkapa valmistujaisjuhlissa.

Mansikkainen salted caramel -hyydykekakku
8-10 annosta

Pohja:
150 g kaurakeksejä
1 dl suolapähkinöitä
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
1- 1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl Modo Salted Caramel -siirappia

Pinnalle:
300 g tuoreita mansikoita
Modo Salted Caramel -siirappia
minttua tai vahvaa minttua

Koristeluun:
suolapähkinöitä

Laita kaurakeksit ja suolapähkinät tehosekoittimeen ja hienonna.
Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispi- tai kuohukerma.
Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna Modo Salted Caramel -siirappi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi lusikalla ja valuta täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Paloittele mansikat ja asettele ne kakun päälle haluamallasi tavalla. Valuta pinnalla Modo Salted Caramel -siirappia. Koristele mintulla ja suolapähkinöillä.

Modo Salted Caramel -siirappi saatavilla Stockmann Herkusta.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Modo

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.