1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (106 arvostelua, keskiarvo: 3,96 / 5)
Ladataan...

Mangokakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Erityisen ihana herkku se on kevään ja kesän juhlapöydässä. Raikas mango on upean makuinen ja sen väri kilpailee hohtavan auringon kanssa. Ihana juhlaherkku!

Mangokakku
8 annosta

150 g Semper Kola-, Välipala- tai Kaura Digestive -keksejä
50-70 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä + vettä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua tai vettä

Pinnalle:
2 prk Semper Mangososetta
1 dl hyytelösokeria

Hienonna Semper gluteenittomat keksit esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla.
Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksinmuruseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
Valuta seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kiille.
Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta.
Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua, kunnes liemi hieman kirkastuu.
Anna seoksen jäähtyä hetki.
Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa lusikalla vähän kerrallaan.
Nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
Siirrä kakku tarjoiluvadille.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Hellaoliisi: Yhteistyössä Semper

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.