1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (65 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

Joulun ihanassa leivonnaisessa maistuu tietysti luumu.
Tämä helppo kakku valmistuu muutamassa minuutissa. Voit valmistaa pari päivää aikaisemmin jääkaappiin odottamaan herkutteluhetkeä. Voi myös pakastaa!

Luumukakku
8-10 annosta

Pohja:
150 g piparkakkuja murustettuna
75 g voita tai margariinia sulatettuna
1 rkl maitoa
ripaus kanelia

Täyte:
4 liivatetta
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
150-200 g luumumarmeladia
(sokeria tarvittaessa)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä tai glögiä

Pinnalle:
100 g luumumarmeladia
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kaneli-suklaamakeisia

Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Sekoita murustettujen piparkakkujen joukkoon sulatettu voi tai margariini. Lisää joukkoon maito ja ripaus kanelia.
Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Mausta tarvittaessa sokerilla.
Kuumenna vesi tai glögi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle luumumarmeladi.
Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kakun reunoille.
Koristele kaneli-suklaamakeisilla tai muilla jouluisilla makeisilla.

Vinkki! Voit käyttää pohjaksi myös savoiardikeksejä. Kostuta ne kanelilla ja vaniljasokerilla maustetulla maidolla!