1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Laskiaispullat houkuttelevat jo kauppojen ja kahviloiden vitriineissä.
Mietin miten voisi välttyä leipomasta pullaa, mutta saada silti kaikki nuo ihanat maut kahvipöytään.
Toteutin siis helpon kakun, jossa yhdistyvät niin hillopullan, kuin mantelimassapullan ainekset.
Aikaa valmistukseen kului noin 10 minuuttia ja toinen mokoma koristeluun.
Lopputulos oli testiryhmän mukaan niin hyvää, että sitä otettiin lisääkin.
Valmista kakku halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuokaan.

Laskiaisen pullakakku
n. 15 annosta

Pohja:
5-6 valmista pullaviipaletta (esimerkiksi Pullava)
n. 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl Flora vanillaa
500 g maitorahkaa
½ dl Siro sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
¼ tl kanelia
2 rkl vettä

Pinnalle:
200-300 g vadelmahilloa
¾ vispikermaa
1 rkl Siro sokeria
1 tl vaniljasokeria
(mantelirouhetta tai lastuja
)

Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Asettele pullaviipaleet vieretysten vuokaan. Täytä kolot pullaviipaleista revityillä paloilla.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon rahka ja sokeri, sekä vaniljasokeri.
Raasta tai silppua mantelimassa ja sekoita se vaahdon joukkoon.
Mausta kanelilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liemi tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä noin neljä tuntia tai yli yön.

Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle vadelmahilloa.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma kakun päälle ja ripottele pinnalle halutessasi mantelirouhetta tai mantelilastuja.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.