1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,33 / 5)
Ladataan...



Kolmen suklaan kakku
 

Pohja:

200 g suklaakeksejä murustettuna + 70-80 g margariinia sulatettuna

Täyte:

5-6 liivatelehteä + 0,5 dl vettä liivatteiden liuotukseen
4 dl Flora vispiä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata sulatettuna
120 g Geishaa sulatettuna
Päälle: 100 g sulatettua maitosuklaata tai muuta suklaata

Vuoraa halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla, painele pohjalle keksinmuru-rasvaseos.

Sekoita vaahdotettu Flora vispi ja muna-sokerivaahto keskenään, mausta vaniljalla. Lisää joukkoon vesitilkkaan sulatetut, runsaassa nesteessä liotetut liivatelehdet. Jaa seos kahteen osaan.

Lisää toisen joukkoon sulatettu valkosuklaa, toisen vaahdon joukkoon sulatettu geishasuklaa.

Kaada täytteet varovasti päällekkäin vuokaan, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Sulata päälle tuleva suklaa mikrossa tai vesihauteessa, kaada se hyytyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi.

Tarjoa kakku heti.

Jos nostat kakun vielä kylmään, päällä oleva suklaa jähmettyy kovaksi ja sitä on hieman hankala leikata.

Itse käytin päälle Fazerin cappuccino-suklaata (leivontahyllystä löytyvää), joka oli kyllä maultaan turhan hallitseva tuohon kakkuun.