1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,80/5)

Kevät on täällä!
Päivät pitenevät ja juhlakausi käynnistyy. Herkullinen hyydytetty kakku maistuu milloin tahansa ja koristelussa voi olla ihan juuri niin överi kuin hyvältä tuntuu.

Keväinen sitruunakakku
10-12 annosta

Pohja:
15 Jaffa-keksiä tai vastaavaa pehmeää suklaakeksiä

Täyte:
6 liivatelehteä + vettä
2 ½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa
¾-1 dl tomusokeria TAI maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
3 dl passionsosetta tai mangososetta
½ dl vettä

Koristeluun:
10 macaronsia
5 Jaffa-keksiä tai vastaavaa pehmeää suklaakeksiä
5-6 mansikkaa
100 g vadelmia
½-1 dl pensasmustikoita
1 passionhedelmä
syötäviä kukkia

Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinarkki. Laita keksit pehmeä puoli alaspäin vuokaan. Voit tarvittaessa paloitella keksejä koloihin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota vispi- tai kuohukerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sitruunatuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vielä joukkoon passion- tai mangosose ja tarkista maku. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen vedenkeittimessä tai juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksien päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille.

Koristele macaronseilla, kekseillä, marjoilla ja syötävillä kukilla mielesi mukaan. Halkaise passionhedelmä ja purista siemenet kakun keskelle. Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Uusimpia Makuja reseptejä:



Tästä löydät kaikki MAKUJA reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.