1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Suklaa kuuluu itseoikeutetusti joulun herkkuhetkiin.
Tämä kakku valmistuu helposti valmiista suklaavaahtoaineksista.
Koristelussa voit laittaa mielikuvituksen valloilleen.
Kakku on valmistettu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan, jolloin kakku on korkea. Voit tehdä kakun myös hieman suurempaan vuokaan ulkonäön siitä kärsimättä.
Tämä kakku ei ole kovin makea, joten lisää sokeria makusi mukaan.

Karpalo-suklaakakku

Pohja:
250 g piparkakkuja murustettuna
75 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:
3 liivatelehteä
1 pkt DrOetker suklaavaahtoaineksia
3 dl maitoa
1 dl vispikermaa
70 g Torras gluteenitonta, sokeritonta karpalo-suklaata
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 dl sokeria
2 rkl vettä

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
suklaalastuja tai suklaarullia
1/2-1 dl karpaloita

Sekoita sulatettu rasva ja murustetut piparit keskenään.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita sähkövatkaimella suklaavaahtoainekset, maito ja kerma tasaiseksi. Vatkaa muutaman minuutin ajan.
Leikkaa karpalosuklaa rouheeksi veitsellä ja lisää se vaahdon joukkoon.
Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Kuumenna vesi esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada vaahto pohjan päälle vuokaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma huolettomasti kakun pinnalle.
Koristele suklaalastuilla/suklaarullilla ja karpaloilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.