1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kokeilin
miltä maistuu kahvi-kermahyytelön kanssa mansikkakermavaahto. Ei
hullumpaa. Jos yhdistelmä ei makuna miellytä, kermanhan voi aina värjätä
vaaleanpunaiseksi. Itsekin kyllä lisäsin hieman punaista joukkoon 😉

Kahvinmakuinen hyytelökakku

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
 

Kostutus:
n. 1 dl sokerilla maustettua mietoa kahvia

Täyte:

10 liivatelehteä
1 dl erittäin vahvaa kahvia
3 munaa
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvi- tai kaakaolikööriä
70 g taloussuklaata rouhittuna
pinnalle kermavaahtoa ja suklaalastuja

Valmista
kääretorttu ja anna jäähtyä pellillä. Kostuta torttulevy kahvilla.
Varaa suurehko pyöreäpohjainen kulho. Nosta torttupohja leivinpaperin
avulla kulhoon ja vuoraa sillä kulho reunoja myöten, leikkaa ylimenevät
osat pois, säästä osat myöhempää käyttöä varten.
Anna liivatelehtien
pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista vesi pois liivatteista
ja liuota kuuman kahvin joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
Vatkaa munat
ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta
vaniljasokerilla. Sekoita munavaahtoon liivateseos, likööri,
suklaarouhe ja viimeiseksi kermavahto.
Kaada seos tortulla vuorattuun
kulhoon. Levitä aiemmin leikatut ylimääräiset reunapalat hyytelön
pinnalle varovasti painaen. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kumoa kakku. Koristele.