1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

 

Kahlualla maustettu moussekakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa valmis torttulevy leivinpaperille tai keittiöliinan päälle.

Leikkaa pohjasta 22-24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan kokoinen pohja ja laita se leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Kostuta pohjaa reilusti sokeroidulla maito-kahvilla.

Mousse:
200g tuorejuustoa
0,5dl sokeria
2 munaa
2dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
muutama lusikallinen kaakaojauhetta (esim oboy)
0,5dl kahlua-likööriä
Hyytyneen kakun pinnalle tummaa kaakaojauhetta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Sulata liivatelehdet lämpimässä liköörissä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, lisää joukkoon tuorejuusto, muutama lusikallinen kaakaojauhetta (esim oboy) ja likööri-liivateseos. Lisää lopuksi valkuais- ja kermavaahdot. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada kostutetun pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa. Sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta.