Kahden suklaan kakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

48 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tässä ohje kakkuun, jota oli tarjolla pari viikkoa sitten kastejuhlissa, jonne tein suolaiset tarjottavat, mutta jonka makean puolen hoiti pikkuprinsessan täti.
Ohje on vuoden takaisesta Anna-lehdestä.

Jouduin tekemään omaan versiooni hieman muutoksia, koska kaapissani ei ollut ihan kaikkea vaadittua.
Suluissa Hellapoliisin ainesuhteet.

Kakku on tehty Bake and Partyn pohjattomaan sydänreunavuokaan . Käyttämäni vuoan koko on 24 cm x 5 cm. Täyte ei mahtunut ihan kokonaan vuokaan, siitä jäi jälkiruokakulhollinen täytettä yli.
Mikäli valmistat kakun pyöreään irtopohjavuokaan, käytä halkaisijaltaan 24-26 cm vuokaa.


Kahden suklaan kakku

Pohja:
200 g Digestive- keksejä
75 g voita

Murusta keksit, sulata margariini, sekoita ainekset sekaisin. Painele seos irtopohjavuokaan.

Tumma täyte:
3 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata (100 g)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Sunnuntain tuorejuuston tyyppistä vanilja-kasvisrasvavalmistetta)
4 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa (2 1/2 dl Flora vispiä)
2 rkl kahvia/kahvilikööriä (1 tl mokka-aromia)
2 rkl vettä


Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla, yhdistä siihen tuorejuusto. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa.  Sekoita sulatettu suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kuumaan kahviin tai kahvilikööriin (tai veteen, mausta seos mokka-aromilla).
Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta se jääkaappiin hyytymään. Valmista sillä välin toinen täyte.

Vaalea täyte:
3 liivatetta (4)
200 g valkosuklaata (100 g Fazerin lemon lime suklaata leivontahyllystä)
2 dl kuohukermaa (2 1/2 dl Flora vispiä)
2 rkl maitoa tai vettä
1 prk vaniljarahkaa
(2 rkl Mackays limecurdia)

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen vaniljarahka. Sulata suklaa ja yhdistä se kerma-rahkaseokseen (lisää myös limecurd).
Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä tai maitoa. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen.
Kaada täyte tumman täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä