1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä kakku on hieman muunneltu ohje vuosia sitten suunnittelemastani Tiramisusta.
Mascarponejuuston tilalla olen käyttänyt Sunnuntai Vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta. Siinä on miellyttävä vaniljan maku, joka sopii kaikkeen leivontaan, jossa käytetään makeaa tuorejuustoa.
Syötävällä kakkukuvalla saa ilmettä kakkuun ja elämyksen sellaiselle, joka ei juuri leivontaa itse harrasta.
Savoiardikeksit puolestaan ovat käteviä keksejä muidenkin makeiden leivonnaisten valmistuksessa. Niitä kannattaa pitää kaapissa kiperiä hetkiä varten, kun tarjottavaa pitää olla nopeasti. Vain kostutus ja keksit vieretysten aseteltuna muuttuvat kuin leivotuksi kakkupohjaksi.

Joulun manteliliköörikakku

n. 20 annosta

12 kpl Savoiardikeksejä
2-3 dl sokeroitua maitokahvia
9 liivatelehteä
5 dl Flora vispiä tai vispikermaa
2 munaa + 1/2 dl Siro sokeria
200 g Sunnuntai vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1/2-1 dl sokeroitua kaakaojauhetta
3/4 dl mantelilikööriä


Pinnalle: syötävä kakkukuva tai sihdattua, sokeroimatonta kaakaojauhetta

Reunoille:
1 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Asettele pohjalle vieretysten Savoiardikeksit ja kostuta ne sokeroidulla maitokahvilla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Vaahdota munat ja Siro sokeri.
Yhdistä vaahdot ja vatkaa joukkoon vielä tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste. Mausta kaakaojauheella.
Kuumenna mantelilikööri kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan likööriin, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Mikäli käytät kakkukuvaa koristeluun, nosta se kakun pinnalle heti hyydytysvaiheessa. Nosta painoksi esimerkiksi lasten muovilautanen.

Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma kakun reunoille ja ripottele pinnalle sokerihelmiä.

Syötäviä kakkukuvia lukuisissa eri malleissa ja sokerihelmiä voit hankkia helposti tämän linkin takaa.