1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Jouluinen juustokakku glögikastikkeella on upea tarjottava. Valmista kakku päivää tai kahta aiemmin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä. Silloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan. Glögikastike sen sijaan kannattaa valmistaa vähän ennen tarjoilua.

Jouluinen juustokakku glögikastikkeella
10 annosta

Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita

Täyte:
600 g vaniljatuorejuustoa
3 munaa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden limen raastettu kuori
yhden limen puristettu mehu

Glögikastike:
2 ½ dl vahvaa glögiä
¾ dl sokeria
1 tähtianis

Murusta piparkakut tehosekoittimessa hienoksi muruksi.
Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.
Paista 150-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.

Jäähdytä ja laita jääkaappiin vähintään yön yli.

Valmista glögikastike.
Laita kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes kastike alkaa saeta.
Tarjoa kastike jäähdytetyn juustokakun kanssa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.